Microdermabrasie

  

Wat is microdermabrasie?

Microdermabrasie is een veilige en pijnloze huidverbeterende peeling wat te vergelijken is met het ‘zandstralen’ van je huid. Met dit apparaat wordt met Aluminiumoxide kristallen op een zachte doeltreffende wijze de bovenste laag van de huid (hoornlaag) verwijdert en gaat daarmee zes keer dieper dan een standaard peeling. Microdermabrasie maakt de huid gladder, reinigt verstopte poriën, verwijdert dode huidcellen, stimuleert de aanmaak van nieuwe huidcellen, egaliseert de huidskleur en verhoogd de elasticiteit.

De huid zal zich van binnenuit gaan vernieuwen en verjongen. Met dit natuurlijke proces van huidcelregeneratie heb je na één behandeling al een heel mooi resultaat. Na een kuur is het resultaat ongekend en is de huid egaal, zacht, stralend en gezond.

Deze behandeling is geschikt voor de meeste huiden omdat de intensiteit wordt aangepast aan de huidconditie. Heb je last van actieve acne, rosacea, veel couperose of een hele dunne huid? Dan wordt deze behandeling afgeraden.

  

Voor wie?

Microdermabrasie kan worden toegepast bij diverse huidcondities en behaalt prachtige resultaten bij:

 • Verfijning van de structuur: acne huid, littekens (ook na trauma), grove poriën
 • Droge, vale, ruwe, futloze en/of doffe huid
 • Vette verstopte of onreine huid
 • Oudere huid
 • Zonbeschadigde huid
 • Verslapte en vermoeide huid
 • Fijne lijntjes en ondiepe rimpels
 • Pigment en ouderdomsvlekken
 • Rokershuid
 • Striae
 • Huidverjonging / verfrissing

  

De behandeling

Zodra de kristallen in aanraking komen met de huid verwijderen ze zachtjes op een gecontroleerde manier de bovenste huidlaag die uit oude en dode huidcellen bestaat. De huid die daaronder tevoorschijn komt is zacht, glad en stralend gezond. De huid is nu optimaal in staat om actieve werkstoffen op te nemen. De behandeling wordt afgesloten met een Vitamine C boost (20%) onder een biocellulose masker. Tijdens het masker heerlijk genieten van een rug, nek en schouder massage.

  

Het resultaat

Direct na de behandeling zie je al verbetering in de structuur en het uiterlijk van de huid. Voor een optimaal en langdurig resultaat wordt echter aangeraden de behandeling in kuurverband toe te passen. Afhankelijk van je huidtype en het te bereiken doel wordt het aantal behandelingen vastgesteld.
Over het algemeen ziet de huid er na drie behandelingen al een stuk gladder, zachter en gezonder uit. De echte grote veranderingen zoals diepe lijntjes, rimpeltjes en littekens worden vaak na 6 tot 9 behandelingen zichtbaar verminderd.

Dit is natuurlijk allemaal afhankelijk van het regeneratie vermogen van je huid, je leeftijd en van de manier waarop je je huid dagelijks verzorgt.

  

Kuur

Het is een aanrader om twee weken voor de start van de kuur je huid voor te bereiden met de zeer specifieke nachtcrème Derm Acte Crème Peeling Renovatrice Nuit voor een nog beter resultaat. Deze crème bevat salicylzuur en melkzuren om de bovenste huidlaag al iets dunner te maken. Een kuur bestaat uit minimaal drie behandelingen. Afhankelijk van het huidtype en van de conditie van de huid vindt de behandeling iedere twee tot drie weken plaats.

De huid gaat nu heel hard aan het werk en om dit proces te ondersteunen is het aan te raden om ook voor thuis de juiste producten met een hoog percentage aan werkstoffen te gebruiken. Doordat de bovenste laag dode huidcellen is verwijderd is de huid nog beter in staat om werkstoffen op te nemen. Op deze manier profiteert je huid langer van de behandeling en is het gewenste resultaat vele malen beter. Naast goede verzorging is het tevens belangrijk extra bescherming te gebruiken omdat je huid nu ook iets gevoeliger is geworden voor UV-straling. Het advies is je huid dagelijks te beschermen tegen UV-A, UV-B en vervuiling met een hoge zonnefactor SPF50. Graag geef ik je persoonlijk advies tijdens het intake gesprek.

  

Behandeling van acne littekens

Na genezing van acne blijven soms onregelmatigheden in de huid achter, variërend van ruwheid tot littekens. Ruwheid kunnen we met microdermabrasie zeer goed behandelen. Dieper gelegen beschadigingen kunnen we met deze techniek helaas niet herstellen. Het is wel mogelijk om de oppervlakkig gelegen littekentjes en de scherpe randen van grovere littekens te verzachten. Hierdoor oogt de huid een stuk regelmatiger.

  

Belangrijk om te weten

Zorg ervoor dat je minimaal 3 weken vooraf én na de microdermabrasie behandeling niet in de felle zon en/of onder de zonnebank gaat. De eerste week na de behandeling is het beter om de sauna en het zwembad te vermijden. Vermijdt de eerste dagen fysieke inspanning en bukken. Bovendien is het aan te bevelen 2 dagen na de behandeling geen make-up (foundation) te gebruiken. De huid is licht beschadigd en kan doordoor reageren op make-up. Het advies is om Minerale make-up te gebruiken.
Belangrijk: houd de huid goed schoon, gebruik een goede verzorging en bescherm je huid tegen UV stralen met een SPF.

  

Ga naar prijslijstGerelateerde items

Green Sea Peeling en fruitzuur peelings
Acne
Dermaplaning
KRX Carboxy CO2 therapy