De huid van binnenuit

De huid van binnenuit

Couperose, Acne, Rosacea, Eczeem zijn huidaandoeningen die opgelost kunnen worden door een combinatie te maken van een aantal behandelingen die afgestemd zijn op jouw huid. Maatwerk dus. Naast het bieden van huidverbeteringstherapieën wordt er ook gekeken naar de oorzaak. De oorzaak van deze huidaandoeningen komt meestal van binnenuit. Daarom is het belangrijk om ook te achterhalen waar de huid precies op reageert. Komt het vanuit de darmen? Is er een tekort aan bepaalde vitamines en mineralen of is het meer hormoon of stress gerelateerd? Dit is een vak apart en daarom ben ik trots op de samenwerking met Beppie van Kessel.

Samenwerking met EveryBody Healthy

Beppie van Kessel is orthomoleculair hormoon en gewichtsexpert en is al heel haar leven geïnteresseerd in gezondheid en bewegen. Daarnaast heeft zij zich verder gespecialiseerd in darmen en de darmflora.

Haar missie is om samen met jou te werken aan een gezondere leefstijl. Een gezonde leefstijl die voor iedereen is vol te houden en waarbij een gezond en energiek lichaam zonder vage klachten en kwalen voorop staan.

Naar website

Wat is orthomoleculaire therapie?

Orthos is het Griekse woord voor juist, recht, gezond. Moleculair betekent ‘met betrekking tot de moleculen in het lichaam’.

Het uitgangspunt bij de orthomoleculaire geneeskunde is dat een ziekte of een  huidaandoening eerder zal genezen bij een optimale concentratie van bijvoorbeeld vitamines, mineralen, vetten en koolhydraten in het lichaam. Dit bereik je in eerste instantie door inname van goede en gevarieerde voeding. Daarnaast zijn vaak een of meerdere voedingssupplementen ter aanvulling nodig.

Op zoek naar de oorzaak

De huid is het eerste orgaan wat een eventueel tekort of disbalans zal ervaren. Onze vitale organen krijgen namelijk voorrang op de verdeling van de voedingsstoffen, wat logisch is. De kans is dus groot dat de oorzaak van een huidprobleem van binnenuit komt. Na een zeer uitgebreide intake wordt er een behandelplan opgesteld wat een combinatie kan zijn van een huidverbeteringstherapie, juiste huidverzorging voor thuis maar ook voedingsadviezen.

Huidveroudering is geen ziekte

Huidveroudering is gelukkig geen ziekte, maar een natuurlijk proces. Dit proces start al vanaf ons 24ste levensjaar. De aanmaak van collageen loopt terug en de conditie van elastine gaat achteruit. Dit zijn belangrijke bouwstoffen van onze huid die ervoor zorgen dat de huid niet gaat verslappen en rimpelvorming tegen gaat.

Zodra we in de menopauze geraken wordt collageen bijna niet meer aangemaakt. Veel dames merken dan dat de huid meer rimpels vertoont en grauwer eruit ziet.  Het verouderingsproces kan je niet tegenhouden maar kan je wel afremmen. Het remmen is mogelijk door het toepassen van verschillende huidverbeteringstherapieën en de juiste productverzorging voor thuis. Maar ook door het gebruik van supplementen als collageen.

De aanpak begint met een zeer gedegen intake (vrijblijvend) om te bespreken waar de behoeftes liggen om vandaaruit een behandelplan op maat samen te stellen.

Ga naar prijslijst

Beppie is regelmatig in de salon aanwezig. Wil je een afspraak maken? Neem dan contact via het contactformulier of bel 06 1476 7272 Gerelateerde items

Express Treatments
Jeugd
Fruitzuurpeelings
DermaOXY - Zuurstoftherapie
Bellabaci cupping massage lichaam & gelaat
Bindweefselmassage
Microdermabrasie
Natural Skin Improvement
Huidoneffenheden verwijderen