BioPeel offline

   

BioPeel wat is dat?

Een Bio Peel is een kruidenpeeling, waarbij een mix van kruiden, zeewier en algen op de huid aangebracht worden die ervoor zorgen dat de huid zichzelf van binnenuit gaat herstellen en ontgiften, met een zichtbaar resultaat.

Direct na de behandeling is de huid diep gereinigd en voelt de huid zeer glad en zacht aan. De gladde huid die je ervaart na de behandeling komt door het wegnemen van de bovenste lagen dode huidcellen, die droog en ruw aanvoelt.

100% natuurlijik

Wat een Bio Peel zo uniek maakt, is het gebruik van een 100% natuurlijke mix van kruiden en algen (zonder toevoeging van waterstofperoxide). De Spirulina alg op zich bevat al 11 vitamines, 10 mineralen en 18 aminozuren. Omdat deze voedingstoffen makkelijk opneembaar zijn door de huid geeft de Bio Peel een intensieve voedingsboost. Daarnaast heeft de Bio Peel een sterk ontgiftende werking.

Verschil fruitzuurpeeling en een Bio Peel

Glycolzuur en Salicylzuur (AHA / BHA) zijn allebei verwekende peelings, die de kitsubstantie (lijm) tussen de dode huidcellen verweken. Hierdoor kan de huid makkelijker en sneller de dode huidcellen loslaten en afschilferen.

Bij een Bio Peel gaat het niet specifiek om het verweken van de kitsubstantie, maar juist om het voeden, herstellen en regenereren van binnenuit. De Bio Peel voorziet de huid van vitaminen, mineralen, enzymen, aminozuren en sporenelementen. Op deze manier wordt de huid van binnenuit gezonder gemaakt en wordt het huideigen herstelvermogen geactiveerd.

Door de scrubwerking wordt tevens een aantal dode huidcellagen weggenomen, waardoor de Bio Peel ook een direct zichtbaar en voelbaar resultaat geeft.

Healthy skin

De Bio Peel richt zich met name op de basaalcellenlaag, de onderste levende laag van de opperhuid waarin nieuwe cellen worden gevormd. Wanneer de productie van nieuwe huidcellen afneemt wordt de huid dun en kwetsbaar. De huid kan er rood, dof of vaal uitzien, en soms zien we ook een onrustig huidoppervlak ontstaan.

Door de intensieve voeding van de basaalcellenlaag tijdens de Bio Peel worden ook de huidcellen voorzien van de benodigde voedingstoffen. Het resutaat: een gezondere en gladde huid en een zichtbare huidverbetering van binnenuit.

Boost your skin!

Een eenmalige behandeling met de Bio Peel is zeker mogelijk. Bijvoorbeeld na een antibioticakuur of een stressvolle periode. Het is namelijk een behandeling die de huid vrijmaakt van de dode huidcellen en tegelijkertijd de huid een boost geeft door de hoge concentratie voedingsstoffen. De huid voelt glad en zacht aan met een egale teint.

Intensief en langdurig resultaat

Om de huid intensief te verbeteren en langdurige resultaten te behalen wordt een kuur geadviseerd. Een kuur bestaat uit minimaal 3-6 behandelingen met een interval van 7-14 dagen. Na het kuurverband kan het resultaat behouden worden door iedere 4-6 weken de Bio Peel te herhalen.

Om onderstaande huidproblemen te verbeteren raden we de behandeling in kuurverband aan:

 • huid met puistjes, onbalans
 • de huid die met puistjes te maken heeft gehad (acne-littekens)
 • rimpelvorming
 • grove poriën, veel huid-reliëf
 • verslapping van de huid
 • hyperpigmentatie, zonneschade

Wat gebeurt er na een Bio Peel?

Tijdens de behandeling wordt de huid gestimuleerd en geactiveerd. Het huidgevoel kan als prikkelend, tintelend of branderig ervaren worden.

Na het verwijderen van de peeling is het absorptievermogen van de huid sterk verhoogd. Dit wil zeggen dat alle producten na de peeling beter opgenomen worden. Het betekent ook dat deze producten (zoals een masker) intensiever werken en ook intensiever voelen. De huid is namelijk gevoeliger na de Bio Peel. Dit kan geen kwaad, het is een teken dat de huid aan het werkt gezet wordt. Het metabolisme van de huid krijgt een boost. De doorbloeding wordt geactiveerd en de opname van zuurstof en voedingstoffen wordt verbetert. Eventuele roodheid na de behandeling trekt snel vanzelf weg.

Een aantal dagen na de behandeling kan de huid lichtelijk gaan schilferen. De mate van schilfering is per persoon verschillend en afhankelijk van het huidtype. De huid voelt in deze periode vaak ook wat droger aan. Een volle crème of een huidolie houdt de huid soepel en zorgt ervoor dat schilfertjes minder zichtbaar zijn.

Wanneer mag je geen Bio Peel behandeling ondergaan?

 • virale infecties (ook bij een koortslip), de infectie kan zich verspreiden
 • open wondjes
 • actinische keratose
 • retinoïden (waaronder Vitamine A-zuur, stoppen gedurende 6 weken)
 • zwangerschap of lactatie (borstvoeding)
 • Pas op bij Botox. Tenminste 14 dagen er tussen. Bio Peel ontgift, dus kan de werking van Botuline Toxine tenietdoen.

Een Bio Peel toepassen bij het gebruik van Roaccutane / Accutane (isotretinoïne) gaat in overleg met de behandelend arts. De inwerktijd van de Bio Peel wordt in dit geval verkort naar maximaal 5 minuten.

Belangrijke punten:

1. Tussen harsen en een Bio Peel moet minimaal 14 dagen zitten.

2. Tussen de volgende behandelingen en een Bio Peel moet minimaal 6 weken zitten:

 • Microdermabrasie
 • sterke chemische peeling (TCA, Jessner, Blue Peel)
 • IPL en laserbehandeling.

3. De huid raakt een aantal dode huidcellagen kwijt. De huid is hierdoor dunner, gevoeliger en minder goed beschermd tegen UV-straling. Om verbranding te voorkomen wordt geadviseerd om altijd minimaal 7 dagen UV-bescherming te gebruiken na een Bio Peel behandeling.

Thuisverzorging

Na enkele dagen kan de huid licht gaan schilferen. Bij zeer droge huidtypen is een gezichtsolie aan te raden voor thuisgebruik, zoals het Dry Skin Rescue Serum of de Organic Oil Elixirs.

Voor intensievere resultaten gebruikt je een Ampoule in a Bottle, passend bij het huidtype.

Noodzakelijk is het gebruik van een UV-bescherming, tot tenminste 7 dagen na de behandeling. Het advies is om dit daarna dagelijks te blijven doen.

Ga naar prijslijstGerelateerde items

Peelings