BioPulse Therapy

  

Wat is BioPulse Therapy?

BioPulse Therapy past mooi in het rijtje van behandelingen gericht op het stimuleren van de bloedcirulatie (voor de aan- en afvoer) en het stimuleren van zuurstof naar de huidcellen, zoals: Derma Oxy, Carboxy en eigenlijk ook bindweefselmassage. Zuurstof is een van de basiselementen voor een gezonde huid. Het heeft tevens een sterk ontgiftende werking op de huid. Hierdoor is het een top behandeling om een bijvoorbeeld een kuur te starten, maar ook om een huid een flinke oppepper te geven en weer een goede basis te leggen voor vervolg behandelingen.

  

Effectiviteit

Er zijn verschillende indicaties die we kunnen behandelen met BioPulse Therapy, zoals anti-aging, versteviging van gelaatspieren, reductie van puistjes en een onzuivere huid en onbalans door stress. Echter, net als bij sporten, worden de beste resultaten behaald wanneer de behandeling regelmatig toegepast wordt. Om de behaalde resultaten te behouden is een jaarlijkse kuur het advies.

  • Natuurlijke mini-face-lift. Verstrakking van de gezichtsspieren
  • Aanmaak van collageen. Collageenprocessen worden gestimuleerd, waarbij de aanmaak van collageen type I en III verhoogd wordt
  • Tegen acne. De toename van zuurstof zorgt voor een remming van anaerobe bacteriën zoals P. acnes (veroorzaker van puistjes en acne)
  • Gifstoffen, afvalstoffen en vrije radicalen die zich opgehoopt hebben tussen de cellen worden weggespoeld en afgevoerd.

  

Hoe werkt het?

BioPulse Therapy is een speciale mix van natuurlijke stoffen, die verschillende huid- en lichaamsprocessen op gang brengen. Het stimuleert het lichaam van binnenuit en maakt gebruik van lichaamseigen reacties. Omdat we stoffen gebruiken die het lichaam direct herkent, is de behandeling zeer effectief en snelwerkend. Het is ontworpen om snel de gezondheid en het natuurlijk functioneren van de huid te herstellen door een betere bloedcirculatie, oxygenatie en lymfedrainage.

Cellen voeren zelf veel afval- en gifstoffen af, wat tussen de cellen in het bindweefsel en botweefsel opgeslagen blijft en moeilijk kan worden afgevoerd. De BioPulse Therapy behandeling richt zich juist op het doorspoelen en ontgiften van deze gebieden, zowel in de huid als in het spierweefsel. Het resultaat is opmerkelijk. Door de diepe ontgifting en toevoer van zuurstof wordt het spierweefsel sterker en steviger. Daarnaast is de huid door de ontgifting veel beter in staat om te regenereren, werkstoffen op te nemen en om collageenaanmaak te activeren.

Het masker wordt aangebracht onder het sleutelbeen, op de schouders, op de hals en het gelaat. De plaatsing van het masker is erg belangrijk, i.v.m. het activeren van bloedvaatjes en het lymfesysteem. Na het aanbrengen van het masker wordt de rugleuning van de stoel iets rechterop gezet, omdat de bloedcirculatie begint te stuwen naar de delen waarop het masker is aangebracht. Het masker begint daarna op te drogen en wordt volledig hard. Bij het indrogen begint ook het pulserende effect, waarbij de puls (hartslag) in de huid en spieren gevoelt kan worden. Het masker moet minimaal 45 minuten aangebracht blijven voor een optimale werking.  

        

Kuurverband

Bij de behandeling in kuurverband maken we gebruik van het cumulatieve (opeenstapelend) effect. De behandelingen worden met korte tussenpauzes toegepast. Voor een goed resultaat adviseren wij:

Minimaal 6-8 behandelingen - pauze tussen de behandelingen min. 7 tot max. 14 dagen - onderhoudsbehandeling om de 6-8 weken

   

Belangrijke punten

De huid kan na de behandeling rood zijn en warm aanvoelen, alsof men te lang in de zon heeft gezeten. Er kan een tijdelijk zichtbaar oxygenatie-effect zijn, waarbij een netwerk van kleine bloedvaatjes te zien is.

De roodheid is meestal binnen enkele uren weg, maar in de dagen na de behandeling kan de huid nog af en toe wat rozig zien op de delen waar het masker is aangebracht. De mate van roodheid verschilt per persoon. De huid kan na de behandeling warm en trekkerig aanvoelen. Dit gevoel trekt binnen 24-48 uur weg.

De resultaten zijn afhankelijk per persoon. Waar de ene persoon na slechts 1 behandeling een mooi resultaat ziet, kan de andere persoon meerdere behandelingen nodig hebben. Meerdere behandelingen, gedaan in kuurverband, geven het beste en meest optimale resultaat.

    

*BioPulse Therapy & Microneedling*

Bij deze behandeling wordt de BioPulse behandeling gecombineerd met Microneedling.
De effectiviteit en extra collageen-opbouw wordt tijdens deze combinatie tot 50% verhoogt, waardoor er in kortere tijd intensievere resultaten behaalt kunnen worden.
BioPulse versterkt de werking van de Microneedling behandeling, en zorgt voor de essentiële toename van zuurstof in de huid. Hierdoor kan er meer collageen aangemaakt worden.
Collageen kan alleen aangemaakt worden in combinatie met zuurstof, en als er voldoende brandstof voorhanden is (vitamine A en C). Beide vitaminen worden aangebracht tijdens deze behandeling.

   

Naar de prijslijstGerelateerde items

Green Sea Peeling en fruitzuur peelings
DermaOxy - Zuurstofbehandeling
Bindweefselmassage