BioPulse Therapy

BIOPULSE THERAPY

Wat is BioPulse Therapy?

BioPulse Therapy is een speciale mix van natuurlijke stoffen, die verschillende huid- en lichaamsprocessen op gang brengen. Het stimuleert het lichaam van binnenuit, en maakt gebruik van lichaamseigen reacties. Omdat we stoffen gebruiken die het lichaam direct herkent, is de behandeling zeer effectief en snelwerkend. Het is ontworpen om snel de gezondheid en het natuurlijk functioneren van de huid te herstellen door een betere bloedcirculatie, oxygenatie en lymfedrainage.

Effectiviteit

Er zijn verschillende indicaties die we kunnen behandelen met BioPulse Therapy, zoals anti-aging, versteviging van gelaatspieren, reductie van puistjes en een onzuivere huid en onbalans door stress. Echter, net als bij sporten, worden de beste resultaten behaald wanneer de behandeling regelmatig toegepast wordt. Om de behaalde resultaten te behouden, adviseren wij aan jaarlijks een kuur te doen.

 • Natuurlijke mini-face-lift. Verstrakking van de gezichtsspieren
 • Aanmaak van collageen. Collageenprocessen worden gestimuleerd, waarbij de aanmaak van collageen type I en III verhoogd wordt
 • Tegen acne. De toename van zuurstof zorgt voor een remming van anaerobe bacteriën zoals P. acnes (veroorzaker van puistjes en acne)
 • Gifstoffen, afvalstoffen en vrije radicalen die zich opgehoopt hebben tussen de cellen worden weggespoeld en afgevoerd.

Werking van de BioPulse behandeling

Cellen voeren zelf veel afval- en gifstoffen af, wat tussen de cellen in het bindweefsel en botweefsel opgeslagen blijft en moeilijk kan worden afgevoerd. De BioPulse Therapy behandeling richt zich juist op het doorspoelen en ontgiften van deze gebieden, zowel in de huid als in het spierweefsel. Het resultaat is opmerkelijk. Door de diepe ontgifting en toevoer van zuurstof wordt het spierweefsel sterker en steviger. Daarnaast is de huid door de ontgifting veel beter in staat om te regenereren, werkstoffen op te nemen en om collageenaanmaak te activeren.

Het masker wordt aangebracht onder het sleutelbeen, op de schouders, op de hals en het gelaat. De plaatsing van het masker is erg belangrijk, i.v.m. het activeren van bloedvaatjes en het lymfesysteem. Na het aanbrengen van het masker wordt de rugleuning van de stoel iets rechterop gezet, omdat de bloedcirculatie begint te stuwen naar de delen waarop het masker is aangebracht. Het masker begint daarna op te drogen en wordt volledig hard. Bij het indrogen begint ook het pulserende effect, waarbij de puls (hartslag) in de huid en spieren gevoelt kan worden. Het masker moet minimaal 45 minuten aangebracht blijven voor een optimale werking.  

Kuurverband

Bij de behandeling in kuurverband maken we gebruik van het cumulatieve (opeenstapelend) effect. De behandelingen worden met korte tussenpauzes toegepast. Voor een goed resultaat adviseren wij:

Minimaal 6-8 behandelingen - pauze tussen de behandelingen min. 7 dagen tot max. 14 dagen - onderhoudsbehandeling om de 6-8 weken

Contra-indicaties:

 • overgevoeligheid voor de ingrediënten
 • zwangerschap
 • lactatie

Belangrijke punten

De huid kan na de behandeling rood zijn en warm aanvoelen, alsof men te lang in de zon heeft gezeten. Er kan een tijdelijk zichtbaar oxygenatie-effect zijn, waarbij een netwerk van kleine bloedvaatjes te zien is.

De roodheid is meestal binnen enkele uren weg, maar in de dagen na de behandeling kan de huid nog af en toe wat rozig zien op de delen waar het masker is aangebracht. De mate van roodheid verschilt per persoon. De huid kan na de behandeling warm en trekkerig aanvoelen. Dit gevoel trekt binnen 24-48 uur weg.

 • Vermijd gedurende 24 uur de volgende activiteiten: Sauna en fysieke inspanning zoals sporten
 • Vermijd de zon zoveel mogelijk gedurende de eerste 24 uur. Bij blootstelling aan de zon altijd Anti-Aging Protect Cream spf-50+ aanbrengen
 • Zonnebank dient minimaal 7 dagen te worden vermeden
 • Na de behandeling gedurende de rest van de dag minimaal 2 liter water drinken, dit is erg belangrijk! Omdat er veel afvalstoffen en gifstoffen afgevoerd moeten worden, is hier veel vocht voor nodig. Wanneer er na de behandeling niet (voldoende) water gedronken wordt, blijven er teveel afval- en gifstoffen in de weefsels achter.

De resultaten zijn afhankelijk per persoon. Waar de ene persoon na slechts 1 behandeling een mooi resultaat ziet, kan de andere persoon meerdere behandelingen nodig hebben. Meerdere behandelingen, gedaan in kuurverband, geven het beste en meest optimale resultaat.

Naar de prijslijstGerelateerde items

Fruitzuurpeelings
DermaOXY - Zuurstoftherapie
Bindweefselmassage