Microneedling

  

 “Intensieve Anti-Aging behandeling voor collageen-aanmaak en huidverbetering.”   

1. Collageen-aanmaak 
2. Littekenbehandeling 
3. Huidverbetering   
4. Pigment behandeling
5. Exfoliatie problemen
6. Rosacea

  

Wat is Microneedling? 

Microneedling, ook wel bekend onder de naam Mesotherapie, is een effectieve behandeling welke met name gebruikt wordt voor huidverbetering (anti-aging). “Meso” betekend mid-dermaal, en geeft aan in welk deel van de huid deze behandeling toegepast wordt. Microneedling is een behandeling waarbij er met een speciale Pen een groot aantal kleine kanaaltjes in de huid gemaakt worden. Tijdens de behandeling worden speciale actieve werkstoffen op de huid aangebracht, die via de kanaaltjes direct worden opgenomen door dieper gelegen huidlagen. De huid herstelt en sluit deze kanaaltjes met huideigen, glad collageen.

 

Collageen

Microneedling richt zich met name op collageenprocessen. Naarmate de huid ouder wordt maakt het lichaam minder collageen aan. De huid begint slapper te worden en er ontstaan rimpels. Door de Microneedling behandeling wordt het lichaam aangezet om de gemaakte kanaaltjes dicht te maken met collageen. Hierdoor wordt de huid steviger en worden rimpeltjes van binnenuit opgevuld.  Het aangemaakte collageen blijft voor lange tijd aanwezig in de huid, alvorens het door het natuurlijke proces van het lichaam weer afgebroken wordt. Om het resultaat van de behandeling te behouden, wordt er 3 tot 4 keer per jaar een onderhoudsbehandeling toegepast.

 

Littekens

Microneedling wordt tevens toegepast bij het verminderen van littekens. Littekens bestaan uit littekencollageen, en omdat dit ook een collageenproces is, kunnen we dit reguleren met Microneedling.  Littekencollageen is, in tegenstelling tot normaal collageen, korrelig en bobbelig van structuur. We gebruiken Microneedling om het littekencollageen deels af te breken en de bloedcirculatie in dit gebied te optimaliseren.   

 

Grove poriën 

Het verfijnen van grove poriën is doorgaans erg lastig, omdat hier collageen voor nodig is. Tijdens de Microneedling behandeling wordt er ook collageen aangemaakt in de bovenste laag van de huid, waardoor grove poriën verfijnt en verstrakt worden.   

 

Hyperpigmentatie 

De behandeling richt zich ook op het verminderen van zonneschade, melasma of ouderdomspigment.  Het reguleert de melanocyten en helpt bij het afbreken van melanine-clusters. Ook post-inflammatoire hyperpigmentatie, wat kan ontstaan na puistjes, kan met Microneedling minder zichtbaar worden.

   

Resultaten

 • Fijnere poriënstructuur
 • “Opvullen” van rimpels met huideigen collageen
 • Verhelderen van hyperpigmentatie / melasma
 • Gladdere huid
 • Verminderen zichtbaarheid van littekens
 • Algehele huidverbetering   

 

Belangrijk

  Voordat we de behandeling starten vindt eerst een uitgebreide intake plaats. In dit gesprek wordt o.a. gevraagd naar je algehele gezondheid om zo te bepalen of er geen contra-indicaties zijn waardoor deze behandeling niet geschikt is voor jou.

  Na de behandeling krijg je een zeer uitgebreide brochure mee waarin staat waar je vooral de eerste 48 uur rekening mee dient te houden. Na de behandeling staat de huid namelijk volledig “open”. Stoffen als parfum, kleurstoffen, synthetische werkstoffen, alcohol etc. kunnen een allergische reactie geven.

    

  *BioPulse Therapy & Microneedling*

   

  Bij deze behandeling wordt de BioPulse behandeling gecombineerd met Microneedling.
  De effectiviteit en extra collageen-opbouw wordt tijdens deze combinatie tot 50% verhoogt, waardoor er in kortere tijd intensievere resultaten behaalt kunnen worden.
  BioPulse versterkt de werking van de Microneedling behandeling, en zorgt voor de essentiële toename van zuurstof in de huid. Hierdoor kan er meer collageen aangemaakt worden.
  Collageen kan alleen aangemaakt worden in combinatie met zuurstof, en als er voldoende brandstof voorhanden is (vitamine A en C). Beide vitaminen worden aangebracht tijdens deze behandeling.

    

  Kuur

  Voor een beter resultaat is een kuur van minimaal 4 behandelingen aan te raden. Afhankelijk van doel, het gewenste resultaat, wordt er een behandelplan op maat gemaakt. 

  Om het resultaat te behouden en de huid te onderhouden is het advies om deze behandeling iedere 6 maanden te herhalen. 

    

  Naar prijslijst  Gerelateerde items

  Green Sea Peeling en fruitzuur peelings
  DermaOxy - Zuurstofbehandeling
  Bellabaci cupping massage lichaam & gelaat
  Bindweefselmassage
  BioPulse Therapy
  Seizoensspecials