Acne

Wat is acne?

Acne komt bij 85% van de mensen tussen 12e en 24e levensjaar voor. Door de toename van talg in combinatie met dode huidcellen raakt de haarfollikel verstopt (mee-eters) en zo ontstaat er een ontsteking rondom de talgklier die wij kennen als puistjes. Rode puistjes, verstopte en open comedonen (mee-eters) komen vooral voor in het gezicht, op de borst, schouders en rug.

 

DE BEHANDELING

Wil je echt van je acne af, dan is een enkele behandeling niet voldoende om het gewenste resultaat te bereiken en te behouden. Samen met jou ga ik een behandelplan opstellen gericht op jouw wensen, mogelijkheden en uiteraard jouw type huid. Afhankelijk van jouw huidconditie bespreken we met welk type behandeling we beginnen, frequentie en welke thuisverzorging daarbij hoort.

Onder het kopje Verzorging en dan Basic Facials vind je de Basic Clear Skin. Dit is een perfecte basisbehandeling voor de acne gevoelige huid.

Vergoed jouw verzekering de kosten van acnebehandelingen bij de schoonheidsspecialiste, laat het me weten, want dan ontvang je van mij een factuur.

   

HOEVEEL ACNE BEHANDELINGEN HEB IK NODIG?

Het aantal acne behandelingen is afhankelijk van de ernst van acne. Bij een milde acne zal een maandelijkse bezoek voldoende zijn. Wanneer je last hebt van actieve acne oftewel ontstekingen, dan is een wekelijks bezoek aan te raden om de mogelijkheid tot het vormen van ontstekingen te beperken. De frequentie van de acne behandelingen neemt af naarmate de mee-eters (vooral de whiteheads) en ontstekingen langer wegblijven en de conditie van de huid verbetert.

Hoe vaak je moet komen hangt dus af van je huid en de ernst van de acne.

 

THUISVERZORGING IS ESSENTIEEL

Na de eerste acne behandeling kan je huid er al mooier en rustiger uitzien. Met alleen acne behandelingen kom je er vaak helaas niet; het is daarom van belang om thuis je verzorgingsritueel aan te passen. Graag geef ik je advies en de juiste ondersteuning om dit eenvoudig thuis op een juiste manier te doen.

Wanneer je geregeld komt voor de acne behandelingen en je gedisciplineerd 2x daags je huidverbeteringsproducten gebruikt, zul je zien dat je huid er op voorruit gaat en dat je huid er mooier en gladder uitgaat zien!

 

BEHANDELMETHODE 'REST ' ACNE OFTEWEL ACNE LITTEKENS:

Acne-littekens en pigmentvlekken kunnen bij elke vorm van acne ontstaan. Typische acne littekens zijn diepe putjes die vooral op de wangen door veel personen met een acne verleden cosmetisch storend gevonden worden. Hieronder vind je de behandelmethodes die Essential Beauty aanbiedt voor rest acne oftewel acne littekens.

  • Microneedling
  • Microdermabrasie
  • Fruitzuurpeeling
  • BioPeel 
  • Green Sea Peeling
  • Derma Planing

    Er wordt tevens gewerkt op de aanmaak van collageen in de huid!

  

KRIJG IK DE BEHANDELING VERGOED?

Ik ben in het bezit van het diploma acne specialisatie, afgenomen door de Anbos (branche organisatie). Dit is een vereiste van de meeste zorgverzekeraars en dat de salon is aangesloten bij de Anbos. Belangrijk is om zelf de polisvoorwaarden van jouw verzekering na te kijken of jouw verzekering dit dekt. Als dit in orde is, krijg je van mij een factuur waarmee je de behandeling bij je zorgverzekeraar kunt declareren. Gerelateerde items

Basic Facials
Jeugd
Green Sea Peeling en fruitzuur peelings
DermaOxy - Zuurstofbehandeling
Bindweefselmassage
Microdermabrasie
BioPulse Therapy
Microneedling
Dermaplaning
KRX Carboxy CO2 therapy
Pink Shooter
Green Sea Peel
Micro Meso Peptidyal Injection