Dermaplaning

  

Wat is Dermaplaning?

Gedurende het jaar wordt de hoornlaag dikker en ontstaan er onzuiverheden. De huid kan er hierdoor grauw en vaal uit gaan zien. Dermaplaning is een pijnloze behandeling en wordt uitgevoerd met een speciaal ontworpen chirurgisch mesje waarmee lichtjes over de huid wordt geschraapt, maar zonder te schuren of de huid te beschadigen. Hierdoor worden kleine donshaartjes, dode huidcellen en vuil van het gezicht verwijderd en zorgt direct voor een mooie GLOW.

Na 1 behandeling ziet de huid er al gladder en zachter en frisser uit. Wanneer je deze behandeling ondergaat met een frequentie van een keer per 4-6 weken ben je verzekerd van een constante stralende huid! Om de behandeling thuis te ondersteunen is een juiste thuisverzorging essentieel.  

Na afloop kan de huid een beetje rood zijn, maar doorgaans is er geen ‘downtime’. De huid glanst na de behandeling en is gelijk al fris en stralend. Het resultaat van de procedure houdt over het algemeen 2 a 3 weken aan.

  

Wat zijn de voordelen van dermaplaning?

  • zorgt voor een diepere productpenetratie / betere opname van werkstoffen
  • verwijdert zacht gezichtshaar (donshaartjes) dat vuil en oliën vasthoudt
  • zorgt voor een gladdere en egalere huid
  • veilige procedure voor het verwijderen van dode huidcellen en ‘donshaar’.
  • vermindert de zichtbaarheid van acnelittekens
  • vermindert de zichtbaarheid van fijne lijntjes – geschikt voor alle huidtypes
  • direct resultaat en geen downtime

   

Hyperpigmentatie

De huid is na deze exfoliërende behandeling extra gevoelig voor de zon. Daarom wordt de behandeling het gehele jaar door altijd afgesloten met een zonnefactor SPF-50+. Bij bestaande hyperpigmentatie, bijv. door zonneschade, kan Dermaplaning ingezet worden om dit te verhelderen.

  

Misvatting Dermaplaning en haargroei

Een van de grootste misvattingen over Dermaplaning is dat de haartjes dikker en donkerder terug groeien. De (dons)haartjes die verwijderd worden, groeien gewoon met dezelfde kleur en dikte terug. Dit komt omdat de behandeling de structuur van de haarfollikel (haarzakje) niet veranderd.

Donshaar vind je overal op de huid. Het is veel lichter van kleur dan ons andere haar en het is nauwelijks zichtbaar. Als je make-up gebruikt dan kan het zijn dat het donshaar zichtbaar wordt. Donshaar kan viezigheid en resten make-up vasthouden evenals vervuiling van buitenaf.

  

Dermaplaning en acne

Dermaplaning mag niet uitgevoerd worden op de huid met actieve acne, vanwege het risico op het beschadigen van de huid en verergeren van de klachten. Dermaplaning is een goede behandeling om de dikkere hoornlaag te verdunnen en de kans op acne te verminderen. Vervolgens worden serums en (acne)crèmes ook beter opgenomen door de huid. Dermaplaning kan geen acne veroorzaken.

   

Dermaplaning en meer

Dermaplaning is een mooie behandeling die je kunt combineren met een aantal andere huidverbeterende behandelingen die door Essential Beauty worden aangeboden.

Voor een mooi resultaat werk ik ten eerste met pure hyaluronzuur wat steriel is verpakt en direct na de behandeling aangebracht kan worden om het herstel van de huid extra te helpen.

Daarnaast is het mogelijk deze behandeling te combineren met de bekende zuurstoftherapy of bindweefselmassage. Al met al een mooie toevoeging op je kuur.

Ga naar PrijslijstGerelateerde items

DermaOxy - Zuurstofbehandeling
Bindweefselmassage
Acne