Intensieve Peelings

  

Fruitzuurpeeling

Intensieve peelings voor huidverbetering, huidvernieuwing en egalisatie.

1. Fijne lijntjes minder zichtbaar
2. Gladde huid met een Glow
3. Huidverkleuringen minder zichtbaar, Frisse egale teint
4. De huid kan beter vocht vasthouden
5. Mooi tegen een vette huid met verstopte poriën en ontstekingen

Naarmate we ouder worden gaat de conditie van de huid achteruit. De huid is minder goed in staat vocht en zuurstof vast te houden en de aanmaak van collageen loopt terug. Ook het vernieuwen van de huid gaat trager zodat dode huidcellen langzamer worden vervangen door sterke nieuwe huidcellen. Hormonale veranderingen als de overgang, stress, zon en overige invloeden van buitenaf versnellen deze achteruitgang. Het resultaat is een vale en vlekkerige huid.

  

Wat zijn fruitzuren? 

Een AHA fruitzuurpeeling verweekt de kitsubstantie (lijm) tussen dode huidcellen in de hoornlaag. Het verweken van deze kitsubstantie heeft als resultaat dat de beschadigde en dode huidcellen makkelijker en sneller afschilferen. De “nieuwere” huid wordt zichtbaar en deze is veelal gladder, voller en meer effen van teint. Een fruitzuurpeeling stimuleert de huid tevens om nieuw collageen aan te maken.

Salicylzuurpeeling lost overtollig talg op en daarmee ook talgverstoppingen in de poriën en wordt daarom ingezet bij een vette/combinatiehuid.

Onze fruitzuurpeelings worden gekenmerkt door een lage pH waarden. Hierdoor werkt de peeling dieper door in de huid en is de inwerktijd kort.  

  

Glycolic Acid Peel

Glycolzuur heeft van alle fruitzuren het laagste moleculaire gewicht en is daarom in staat om tot diep in de huid door te dringen. Deze anti-aging behandeling is heel mooi tegen huidverkleuringen en hyperpigmentatie en melasma.

Lactic Acid Peel

Lactic Acid Peel is een zeer sterkte vochtbinder en geeft een prachtige GLOW en is daarom mooi in te zetten bij een vochtarme huid, anti-aging, lichte hyperpigmentatie en doffe/vale huid

Salicylic Acid Peel

Heb je last van een onzuivere huid met verstopte poriën? Dan is de behandeling met Salicylzuur de oplossing. Salicylzuur is met name werkzaam in de poriën, waar het talgverstoppingen kan verweken en oplossen en is zeer geschikt voor de gecombineerde huidtypen en wanneer de huid last heeft van een overmatige talgproductie.  

Sensitive Peel

De Sensitive Peels bestaan uit een mix van verschillende fruitzuren: Lactic acid, Glycolic acid, Citric acid, Malic acid en Tartaric acid. Omdat de pH waarde is aangepast op de gevoelige huidtypen is deze anti-aging behandeling zeer geschikt voor de gevoelige, dunnere huid met lichte hyperpigmentatie.

Na de peeling wordt een speciale enzym-masker aangebracht om alle losgekomen dode huidcellen te verwijderen. Direct na de behandeling is de huid glad en voelt deze zacht en schoon aan. Ter bescherming wordt altijd een hoge zonnefactor aangebracht.

 

Wat gebeurt er na de fruitzuurbehandeling?

Na de behandeling kan de huid droog aanvoelen. De mate van droogheid is per persoon verschillend en afhankelijk van het huidtype. Tijdens deze fase worden dode huidcellen losgelaten en wordt de nieuwe, frisse huid zichtbaar. Een volle crème of olie houdt de huid soepel, gaat droogheid tegen en zorgt ervoor dat schilfertjes minder zichtbaar zijn.

   

Kuur

Voor een intensiever resultaat wordt een serie van 6 behandelingen geadviseerd. De werking van peelings is cumulatief (opeenstapelend) waardoor het resultaat steeds beter en intensiever wordt.

Tussen twee peelingbehandelingen dient idealiter minimaal 14 dagen te zitten. In sommige gevallen kan dit verkort worden naar 10 dagen. Bij Glycolzuur 50% moet altijd 14 dagen tussen 2 behandelingen zitten.

 

BioPeel (Kruidenpeeling)

 

  • huid met puistjes, onbalans
  • de huid die met puistjes te maken heeft gehad (acne-littekens)
  • rimpelvorming
  • grove poriën, veel huid-reliëf
  • verslapping van de huid
  • hyperpigmentatie, zonneschade  
Wat een Bio Peel zo uniek maakt, is het gebruik van een 100% natuurlijke mix van kruiden en algen (zonder toevoeging van waterstofperoxide). De Spirulina alg op zich bevat al 11 vitamines, 10 mineralen en 18 aminozuren. Omdat deze voedingstoffen makkelijk opneembaar zijn door de huid geeft de Bio Peel een intensieve voedingsboost. Daarnaast heeft de Bio Peel een sterk ontgiftende werking.

 

Verschil fruitzuurpeeling en een Bio Peel

De werking van een fruitzuurpeeling is vooral gericht op verwijderen van de dode huidcellen waarbij de BioPeel vooral gericht is op het voeden, herstellen en regenereren van binnenuit. De Bio Peel voorziet de huid van vitaminen, mineralen, enzymen, aminozuren en sporenelementen. Op deze manier wordt de huid van binnenuit gezonder gemaakt en wordt het huideigen herstelvermogen geactiveerd.

Door de scrubwerking wordt tevens een aantal dode huidcellagen weggenomen, waardoor de Bio Peel ook een direct zichtbaar en voelbaar resultaat geeft.

 

Boost your skin!

Een eenmalige behandeling met de Bio Peel is zeker mogelijk. Bijvoorbeeld na een antibioticakuur of een stressvolle periode. Het is namelijk een behandeling die de huid vrijmaakt van de dode huidcellen en tegelijkertijd de huid een boost geeft door de hoge concentratie voedingsstoffen. De huid voelt glad en zacht aan met een egale teint.

 

Wat gebeurt er na een Bio Peel?

Tijdens de behandeling wordt de huid gestimuleerd en geactiveerd. Het huidgevoel kan als prikkelend, tintelend of branderig ervaren worden.

Na het verwijderen van de peeling is het absorptievermogen van de huid sterk verhoogd. Dit betekent dat producten (zoals een masker) intensiever werken en ook intensiever voelen. Dit kan geen kwaad, het is een teken dat de huid aan het werkt gezet wordt. De doorbloeding wordt geactiveerd en de opname van zuurstof en voedingstoffen wordt verbetert. Eventuele roodheid na de behandeling trekt snel vanzelf weg.

Een aantal dagen na de behandeling kan de huid lichtelijk gaan schilferen. De huid voelt in deze periode vaak ook wat droger aan. Een volle crème of een huidolie houdt de huid soepel en zorgt ervoor dat schilfertjes minder zichtbaar zijn.

Noodzakelijk is het gebruik van een UV-bescherming, tot tenminste 7 dagen na de behandeling.

 

Thuisverzorging

Na enkele dagen kan de huid licht gaan schilferen. Bij zeer droge huidtypen is een gezichtsolie aan te raden voor thuisgebruik, zoals het Dry Skin Rescue Serum of de Organic Oil Elixirs.

Voor intensievere resultaten gebruikt je een Ampoule in a Bottle, passend bij het huidtype.

Noodzakelijk is het gebruik van een UV-bescherming, tot tenminste 7 dagen na de behandeling. Het advies is om dit daarna dagelijks te blijven doen.

  

Kuur

Om de huid intensief te verbeteren en langdurige resultaten te behalen wordt een kuur geadviseerd. Een kuur bestaat uit minimaal 3-6 behandelingen met een interval van 7-14 dagen. Na het kuurverband kan het resultaat behouden worden door iedere 4-6 weken de Bio Peel te herhalen.

Combinatie behandelingen voor een nog mooier resultaat zelfs na 1 behandeling:

  • Fruitzuurpeeling en Bio Peel  
  • Fruitzuurpeeling en BioPulse 

  

Ga naar prijslijstGerelateerde items

Jeugd
Bindweefselmassage
BioPulse Therapy