Fruitzuur & Kruiden Peelings

  

  • vette huid en huid met puistjes, onbalans
  • de huid die met puistjes te maken heeft gehad, acne-littekens
  • rimpelvorming en fijne lijntjes
  • grove poriën, ruwe textuur, dikke en verhoornde huid
  • verslapping van de huid
  • hyperpigmentatie, zonneschade en ouderdomsvlekken
  • droge huid

  

100% BioPeel (Kruidenpeeling)

Wat een Bio Peel zo uniek maakt, is het gebruik van een 100% natuurlijke mix van kruiden en algen (zonder toevoeging van waterstofperoxide). De Spirulina alg op zich bevat al 11 vitamines, 10 mineralen en 18 aminozuren. Omdat deze voedingstoffen makkelijk opneembaar zijn door de huid geeft de Bio Peel een intensieve voedingsboost. Daarnaast heeft de Bio Peel een sterk ontgiftende werking.

    

Boost your skin!

Een eenmalige behandeling met de Bio Peel is zeker mogelijk. Bijvoorbeeld na een antibioticakuur of een stressvolle periode. Het is namelijk een behandeling die de huid vrijmaakt van de dode huidcellen en tegelijkertijd de huid een boost geeft door de hoge concentratie voedingsstoffen. De huid voelt glad en zacht aan met een egale teint.

   

Wat gebeurt er na een Bio Peel?

Tijdens de behandeling wordt de huid gestimuleerd en geactiveerd. Het huidgevoel kan als prikkelend, tintelend of branderig ervaren worden.

Na het verwijderen van de peeling is het absorptievermogen van de huid sterk verhoogd. Dit betekent dat producten (zoals een masker) intensiever werken en ook intensiever voelen. Dit kan geen kwaad, het is een teken dat de huid aan het werkt gezet wordt. De doorbloeding wordt geactiveerd en de opname van zuurstof en voedingstoffen wordt verbetert. Eventuele roodheid na de behandeling trekt snel vanzelf weg.

Een aantal dagen na de behandeling kan de huid lichtelijk gaan schilferen. De huid voelt in deze periode vaak ook wat droger aan. Een volle crème of een huidolie houdt de huid soepel en zorgt ervoor dat schilfertjes minder zichtbaar zijn.

Noodzakelijk is het gebruik van een UV-bescherming, tot tenminste 7 dagen na de behandeling.

        

100% Natural Green Sea Peel

Deze 100% natuurlijke peeling zonder chemische zuren is een natuurlijke manier om de huid te vernieuwen. De hoofdsamenstelling van dit product wordt puur uit de zee geoogst. Het stimuleert de huid en verwijdert de bovenste, meest oppervlakkige huidlaag.

Het bijzondere van de Green Sea Peel is dat deze bestaat uit het spongillapoeder. Dit poeder bestaat uit verschillende soorten organische stoffen en silicium met naaldjes die de dermis kunnen binnendringen en stimuleren.

Deze peeling heeft ook wat weg van een microneedling behandeling. De Spongilla spicule bestaat namelijk uit superfijne en kleinere maat naaldjes, tussen 50um-180um. Spicula’s zijn microscopische holle naaldjes van een gedroogde zoetwaterspons die zorgen voor een milde en gecontroleerde ontstekingsreactie. Overigens is het geen dierlijke spons, maar valt het wetenschappelijk onder de mineralen. Met het blote oog ziet het eruit als een poeder. Door de kanaaltjes worden werkstoffen naar de cel toe getransporteerd en gaat hiermee infecties van de huid tegen. Het is dus een ideaal ingrediënt van natuurlijke oorsprong en kan lange tijd op de huid worden gebruikt om acne, puistjes, folliculitis en vette huid te genezen en met een multi-huidverzorgingsfunctie herstelt de olie-huidbalans en zorgt voor een vermindering van puistjes.

In tegenstelling tot chemische peelings die gebaseerd zijn op pH en zuurgraad, werkt deze peeling door de cellen te stimuleren, de oude huidcellen te ontgiften en nieuwe cellen te regenereren.

De activator bevat hyaluronzuur, glucaan en allantoïne om de huid te behandelen en tegelijkertijd te behandelen met actieve stoffen uit de zee voor betere huidresultaten.

Algen bevatten antioxidanten, die stoffen zijn goed voor onze huid. Ze beschermen ons tegen de vrije radicalen die gevormd worden (bijvoorbeeld onder invloed van de zon, stress, roken) en zo langzaam onze cellen kapotmaken en verouderen. Algen kunnen door hun antioxidantenwerking preventief werken tegen huidveroudering.

  

Huidverbetering en verjonging

Naarmate we ouder worden, wordt de stofwisseling van de cellen langzamer en verslapt de huid. Met de Green sea Peeling behandeling verjong je de huid op een natuurlijke manier, dankzij de aanwezigheid van o.a. ‘silicium spicula’. Deze spons bevat oligo-elementen als jodium, broom, aluminium, kalium, carbonaten en fosfaten die een gekend stimulerend effect hebben op het cel metabolisme. Het voelt aan op de huid als piepkleine ‘cactusprikjes’ die een gecontroleerde versnelde wisseling van de epidermis veroorzaken.

Wanneer er meer collageen wordt afgebroken dan er geproduceerd wordt, neemt de stevigheid af en ontstaan er rimpels. De toevoeging van ‘peptiden’ in de Green Sea Peeling zorgt ervoor dat de collageenproductie wordt gestimuleerd en de collageenafbraak wordt geremd, zodat je een mooie en stevige huid krijgt.

  

Acne, eczeem en psoriasis behandeling

De Green Sea Peeling behandeld bij deze huidproblemen niet de symptomen die zichtbaar zijn aan de opperhuid, maar pakt de oorzaak aan. Door het ingrediënt ‘spongine’ wordt de talgproductie geremd. Zo worden ontstekingen geremd en wordt hyperkeratose verminderd. Hierdoor worden de onregelmatigheden op de huid binnenuit verminderd en wordt de huid weer egaler en zachter.

  

Na de behandeling

De huid kan na de behandeling geïrriteerd aanvoelen (branderig, prikkelend, tintelend). De silicium spicula zijn na de behandeling voelbaar in de behandelde huid. Het is een must om de huid gedurende een maand te beschermen tegen de zon en andere UV-straling met een goede zonnebrandcrème en een serum op basis van vitamine C.

Na 1 week is de gevoeligheid voor UV weer hersteld.

   

Kuur

Om de huid intensief te verbeteren en langdurige resultaten te behalen wordt een kuur geadviseerd. Een kuur bestaat uit 4 behandelingen die om de 2 weken kunnen worden uitgevoerd. Na 4 behandelingen dient de huid 60 dagen te ‘herstellen’ en uit te rusten voordat deze weer behandeld mag worden.

  

Fruitzuurpeeling

Intensieve peelings voor huidverbetering, huidvernieuwing en egalisatie.

1. Fijne lijntjes minder zichtbaar
2. Gladde huid met een Glow
3. Pigmentvlekjes vervagen
4. Huidverkleuringen minder zichtbaar, Frisse egale teint
5. De huid kan beter vocht vasthouden
6. Mooi tegen een vette huid met verstopte poriën en ontstekingen

    

Wat zijn fruitzuren? 

Een AHA fruitzuurpeeling verweekt de kitsubstantie (lijm) tussen dode huidcellen in de hoornlaag. Het verweken van deze kitsubstantie heeft als resultaat dat de beschadigde en dode huidcellen makkelijker en sneller afschilferen. De “nieuwere” huid wordt zichtbaar en deze is veelal gladder, voller en meer effen van teint. Een fruitzuurpeeling stimuleert de huid tevens om nieuw collageen aan te maken.

Salicylzuurpeeling (BHA) lost overtollig talg op en daarmee ook talgverstoppingen in de poriën en wordt daarom ingezet bij een vette/combinatiehuid.

Onze fruitzuurpeelings worden gekenmerkt door een lage pH waarden. Hierdoor werkt de peeling dieper door in de huid en is de inwerktijd kort.  

  

Glycolic Acid Peel

Glycolzuur heeft van alle fruitzuren het laagste moleculaire gewicht en is daarom in staat om tot diep in de huid door te dringen. Deze anti-aging behandeling is heel mooi tegen huidverkleuringen en hyperpigmentatie en melasma.

Lactic Acid Peel

Lactic Acid Peel is een zeer sterkte vochtbinder en geeft een prachtige GLOW en is daarom mooi in te zetten bij een vochtarme huid, anti-aging, lichte hyperpigmentatie en doffe/vale huid

Salicylic Acid Peel

Heb je last van een onzuivere huid met verstopte poriën? Dan is de behandeling met Salicylzuur de oplossing. Salicylzuur is met name werkzaam in de poriën, waar het talgverstoppingen kan verweken en oplossen en is zeer geschikt voor de gecombineerde huidtypen en wanneer de huid last heeft van een overmatige talgproductie.  

Sensitive Peel

De Sensitive Peels bestaan uit een mix van verschillende fruitzuren: Lactic acid, Glycolic acid, Citric acid, Malic acid en Tartaric acid. Omdat de pH waarde is aangepast op de gevoelige huidtypen is deze anti-aging behandeling zeer geschikt voor de gevoelige, dunnere huid met lichte hyperpigmentatie.

Na de peeling wordt een speciale enzym-masker aangebracht om alle losgekomen dode huidcellen te verwijderen. Direct na de behandeling is de huid glad en voelt deze zacht en schoon aan. Ter bescherming wordt altijd een hoge zonnefactor aangebracht.

 

Wat gebeurt er na de fruitzuurbehandeling?

Na de behandeling kan de huid droog aanvoelen. De mate van droogheid is per persoon verschillend en afhankelijk van het huidtype. Tijdens deze fase worden dode huidcellen losgelaten en wordt de nieuwe, frisse huid zichtbaar. Een volle crème of olie houdt de huid soepel, gaat droogheid tegen en zorgt ervoor dat schilfertjes minder zichtbaar zijn.

   

Kuur

Voor een intensiever resultaat wordt een serie van 6 behandelingen geadviseerd. De werking van peelings is cumulatief (opeenstapelend) waardoor het resultaat steeds beter en intensiever wordt.

Tussen twee peelingbehandelingen dient idealiter minimaal 14 dagen te zitten. In sommige gevallen kan dit verkort worden naar 10 dagen. Bij Glycolzuur 50% moet altijd 14 dagen tussen 2 behandelingen zitten.

 

Ga naar prijslijstGerelateerde items

Jeugd
Bindweefselmassage
BioPulse Therapy
Microneedling
Carboxy CO2 therapy